Polderhuis Westkapelle is meer dan een museum

Dijk- en Oorlogsmuseum Het Polderhuis onderaan de dijk van Westkapelle is een van de ‘must sees’ als je op Walcheren bent. Het Polderhuis is onlangs volledig verbouwd en in februari 2019 feestelijk heropend. In het museum vind je zowel vaste als wisselexposities. Ook worden er tal van activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Zo is het museum niet alleen een plaats waar toeristen graag komen, maar heeft het ook de functie van ontmoetingsplek voor de Wasschappelaars. Velen van hen zetten zich in als vrijwilliger. Het museumcafé is een perfecte plek om even bij te komen van een lange wandeling of fietstocht en in de museumwinkel vind je mooie sieraden, leuke souvenirs en regionale producten

 

Verhaal van dijk en oorlog

In het Polderhuismuseum wordt het verhaal van Westkapelle verteld. Het verhaal over de dijk, die al vele eeuwen de inwoners beschermd tegen de zee. En het verhaal van de oorlog. De rode draad hierbij is ‘het dorp vertelt’, waarbij mensen uit Westkapelle vertellen over de oorlog die in Westkapelle diep heeft ingegrepen. In het onderwatermuseum worden oorlogsrestanten uit de zee tentoongesteld. Deze objecten zijn opgedoken uit landingsvoortuigen die in 1944 meehielpen aan de bevrijding van Walcheren. 

 

In het Polderhuis worden wekelijks activiteiten georganiseerd. Nelson maakt hier zijn eigen klompbootje.

Uitkijktoren

Vanuit het museum bezoekt u de uitkijktoren. Van hieruit zie je de kustlijn van Walcheren en ook de omgeving. Als het heel helder weer is kun je zelfs Zeeuws-Vlaanderen zien liggen!

Exposities in Westkapelle

Een deel van het museum is ingericht voor wisselexposities. Daarbij wordt het verhaal van Westkapelle verteld, maar is ook ruimte voor regionale kunstenaars om hun werk te tonen. Een actueel overzicht van exposities vind je op de site van het Polderhuis.

Vuurtorens in Westkapelle

De twee beroemde vuurtorens van Westkapelle zijn ook in beheer bij het Polderhuis. De vuurtorens zijn in de zomer regelmatig open; ’t Hoge Licht in de zomermaanden zelfs vier dagen per week. In deze vuurtorens is van alles te zien. 

Hoeveel traptreden heeft Vuurtoren 't Hoge Licht?

Openingstijden museum en vuurtorens

Museum Het Polderhuis is vanaf 1 april dagelijks geopend 10 tot 17 uur. 

Vuurtoren ’t Hoge Licht: dinsdag en donderdag van 18.00 – 20.00 uur en woensdag en zaterdag van 13.00 – 16.00 uur.

IJzeren toren: woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 16.00 uur.

Meer informatie over de activiteiten, evenementen en exposities: website Polderhuis.