Vakantie in Westkapelle.
Rust aan de kust.

Westkapelle is beroemd om haar zeedijk, de twee vuurtorens en de folklore. Westkapelle is een van de badplaatsen waar nog rust te vinden is. Aan het strand, in het bos rondom De Kreek en zelfs in het dorp. Geen massatoerisme, maar wel alles wat je nodig hebt voor een mooie vakantie en om even bij te tanken!

Westkapelle
de rustige badplaats

Vakantie in Westkapelle is een aanrader. Westkapelle is een badplaats die gelegen is op het meest westelijke puntje van het schiereiland Walcheren. Sinds 1997 is Westkapelle één van de kernen van de gemeente Veere. Het dorp telt ongeveer 2750 inwoners. In de zomer wordt dit aantal verveelvoudigd, door de 450.000 toeristische overnachtingen die dit dorp telt. Volgens de overlevering stammen de inwoners van Westkapelle af van de Vikingen die hier in de 9de eeuw landden. Mede door het toerisme zijn er veel voorzieningen aanwezig. Diverse restaurants, cafés, sportfaciliteiten, tal van evenementen en winkels bieden de toeristen en ook de inwoners alles wat zij nodig hebben.

Evenementen

In Westkapelle en omgeving worden tal van evenementen georganiseerd. Het bekende folkloristische ringrijden, zomermarkten en muziekfestivals; in Zeeland is er voor iedereen wat te beleven.​

Strand

De stranden van Walcheren zijn de mooiste, rustigste en schoonste van Nederland. Wil je rust? Bezoek dan de stranden van Westkapelle en Oostkapelle. Meer vertier? Dat vind je in Domburg en Zoutelande.

Musea Zeeland

In Westkapelle en omgeving worden tal van evenementen georganiseerd. Het bekende folkloristische ringrijden, zomermarkten en muziekfestivals; in Zeeland is er voor iedereen wat te beleven.

Het strand van Westkapelle

Westkapelle en omgeving hebben het meest aantal zonuren van Nederland. Waar kunt u dan ook beter vakantie vieren dan het strand? Het strand van Westkapelle is in totaal circa tweeënhalve kilometer lang en wordt door duinen gescheiden van de plaats. Het Badstrand Westkapelle is onderscheiden met de Blauwe Vlag. Het is hier schoon, veilig en er zijn rolstoelen voor het strand aanwezig. Het Zuiderstrand ligt vlakbij en heeft dezelfde voorzieningen als het badstrand.

Natuurlijk Walcheren

Bent u een buitenmens en houdt u van wandelen, fietsen of hardlopen? Een actieve vakantie? Dat kan op Walcheren. De streek binnen de duinen en stranden van Walcheren is een fraai natuurgebied, met schilderachtige dorpjes, boerderijen, weilanden, akkers en polderweggetjes, ook bekend als de ‘tuin van Walcheren’. Hier kunt u volop genieten van rust en ruimte. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van lange wandelingen of fietstochten. Aan de rand van Westkapelle vindt u de Kreek. Dit meer is ontstaan toen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog de dijk is doorgebroken. In de Kreek kunt u uitstekend vissen.

Bed and breakfast westkapelle

De vuurtorens van Westkapelle

In 1370 een vuurbaak opgericht. In 1398 is deze in zee gestort. Vervolgens werd er een nieuwe vuurbaak geplaatst, kort daarop gevolg door een tweede. Nog steeds 2 vuurtorens. Eén aan de voet van de dijk en één op het oostelijk eind van Westkapelle. Deze laatste kustverlichting is in 1817 door de Staat der Nederlanden geplaatst op de kerktoren van de Sint Willibrorduskerk. In 1831 werd deze kerk door brand verwoest. Alleen de toren (die 51 meter lang is) is bewaard gebleven. Beide vuurtorens zijn regelmatig te beklimmen. Op de site van het Polderhuis Museum vindt u alle informatie over de vuurtorens en de openingstijden.

De Wasschappelse Zeedijk

Ooit was Westkapelle een handelsplaats, met scheepvaart, visserij en handel. Dit doordat het eiland Schoneveld aan de mond van de Westerschelde lag. Schepen vonden in Westkapelle beschutting. In 1377 echter overspoelde Schoneveld, waardoor de scheepvaart en handel in Westkapelle verloren ging. Vanaf die tijd heeft de zee steeds heftiger aanvallen op de duinen gedaan. De enige oplossing om erger te voorkomen was het verstevigen van de duinen door er een dijk van te maken. In de 16e eeuw was het duin over 2000 meter lengte als dijk bewerkt. Er werden paalhoofden gebouwd. Grote hoeveelheden rijshout en steen werden verwerkt. Niet verwonderlijk dat Westkapelle het dorp van dijkwerkers genoemd wordt. Slechts twee keer brak de dijk door; in 1531 en 1682. 

In 1760 werd de dijk opnieuw verzwaard. In de loop der eeuwen zijn verschillende aanpassingen gedaan en werden verschillende materiaalsoorten en methodieken gebruikt om de zee te weren. Zo werd de buitenhelling steeds flauwer gemaakt en deed aan het eind van de 19e eeuw de basaltglooiing zijn intrede. In het kader van de Deltawerken is de dijk in 1988 verhoogd. Hiervoor moesten enkele huizen het veld ruimen. De dijk en omgeving is nu een wandel en natuurgebied. Van de dijk wordt veelvuldig gebruik gemaakt, zowel door Westkappelaars als dagjesmensen en vissers. Aan de zeezijde is een dijkpaviljoen geplaatst waar men onder het genot van een hapje en een drankje een schitterend uitzicht heeft over de Noordzee.

Kamer huren

Aan de rand van Westkapelle, op loopafstand van het strand, de Kreek en het centrum van Westkapelle vindt u onze rustige bed & breakfast. In Villa Eb & Vloed verhuren wij gastenkamers met privé sanitair en met gedeelde toilet en douche. 

Vakantiewoning huren

In de Noordkerkepad, aan de voet van de vuurtoren vindt u onze vakantiewoning. Deze vakantiewoning is in 2018 compleet gerenoveerd en voorzien van alles wat u nodig heeft voor een fijne vakantie. Geschikt voor maximaal 5 personen.

Villa Eb & Vloed is een Bed and Breakfast in Westkapelle aan de Zeeuwse Kust. U vindt bij ons mooie gastenkamers in een rustige omgeving, met uitgebreid ontbijt. 

Contact